Spermavizsgálat, nemzőképességi vizsgálat

Analízis csomagunk tartalmazza a WHO VI. szerinti spermaanalízist, az eredmény átfogó képet ad a nemzőképesség állapotáról.

31 000 Ft

Megrendelés

Analízis csomagunkat azoknak a férfiaknak ajánljuk, akik szeretnének egy komplex spermavizsgálatot igénybe venni. Intézetünkben a WHO VI. kézikönyv protokollja szerint végezzük a spermaanalízist, ezzel biztosítva a legmagasabb szakmai színvonalat.

Az analízis során a mintát alaposan megvizsgáljuk: meghatározzuk a spermiumok számát, alakját és elemezzük a sejtek mozgását is. A mintaadás alapesetben a helyszínen, intim, szeparált környezetben történik, azonban, ha ez bármely okból nem felelne meg, otthonról is hozható a minta bizonyos feltételek betartása mellett.

Az analízissel a nemzőképesség, a WHO határértékeihez viszonyítva, objektíven meghatározható és egyben remek lehetőség arra is, hogy időben kiderüljön, ha a nemzőképességet befolyásoló betegség, gyulladás, fertőzés áll fenn.

A spermavizsgálat eredménye 1,5 órán belül elkészül, időpont elérhető pár napon belül!

Időpontfoglalás

A spermaanalízist leggyakrabban a gyermekvállalási nehézségek felmerülésekor szokták ajánlani a férfiaknak, a mi célunk azonban az, hogy a vizsgálatra kerüljön sor a férfiak életében maximum 30 éves korukig. Egy preventív céllal igénybe vett spermaanalízis után kap egy átfogó képet a nemzőképességéről, ha szükséges, akkor szakorvosi segítséget időben igénybe vehet. A spermaanalízis eredménye tünetmentes, lappangó betegségekre is rámutathat, hiszen a férfiak esetében az örökítőanyag minősítése az általános egészségi állapotot is megmutatja.

A mintaadás alapesetben a helyszínen, intim, szeparált környezetben történik, azonban, ha ez bármely okból nem felelne meg, otthonról is hozható a minta bizonyos feltételek betartása mellett (1,5 órán belül, testhőmérsékleten szállítva kell beérnie a laboratóriumba a mintának).

Igen, amennyiben a nemzőképességét értékelő, komplex spermaanalízist szeretne igénybe venni, akkor azt helyszíni mintaadással teheti meg. Ha a lakhelyének távolsága megengedi, akkor van lehetőség otthoni mintaadásra, de ebben az esetben 1.5 órán belül, testhőmérsékleten (=36 fok) szállítva be kell szállítania a mintát a laboratóriumba.

A spermaanalízist igénybe vevő ügyfeleink részére készítettünk egy általános tájékoztatást, amiből megismerhetik a mintaadás, értékelés folyamatát, hogy magabiztosan, felkészülten érkezhessenek.

Természetesen, szakértő kollégáink minden esetben segítenek értelmezni az eredményeit, amennyiben eltérést tapasztalunk, azonnal felhívjuk a figyelmét arra vonatkozóan, illetve javaslatot teszünk a további teendőkkel kapcsolatban (pl. szakorvos felkeresése).

Fizetni a mintaadást követően szükséges, azonban lehetősége van előre is kifizetni azt bankkártás fizetéssel vagy átutalással. A helyszínen ezen kívül készpénzes fizetésre is van lehetőség.

Igen, mindegyik szolgáltatásunk elszámolható egészségpénztári számla terhére.