Férfiasság 30+

Férfiasság 30+ csomagunkat szűrővizsgálatként kínáljuk ügyfeleink részére. A csomag tartalmazza a spermaanalízist, hormonvizsgálatot és szakorvosi konzultációt.

A WHO VI. szerinti spermaanalízis eredménye átfogó képet ad a nemzőképesség állapotáról. A hormonvizsgálat az alábbi elemeket tartalmazza: FSH, LH, prolaktin, tesztoszteron és az SHBG szint. A szakorvosi konzultáció lehetőség ad arra, hogy komplex értékelést kapjon a nemzőképességre vonatkozó értékeiről.

69 900 Ft

Megrendelés

Sperma vizsgálatot

Az ondó és a spermiumok minőségének és mennyiségének részletes vizsgálatát egy spermaanalízis keretén belül. Eredmény: 2 órán belül!

A mintaadás Intézetünkben intim, szeparált környezetben történik. Ha ez bármely okból nem felel meg Önnek, akkor előre egyeztetett feltételek betartása mellett a minta otthonról is hozható.

Férfi hormonok vizsgálatát

Vérvételt követően meghatározásra kerül az FSH, LH, prolaktin, tesztoszteron és az SHBG szint.

FSH (follikulus-stimuláló hormon) - az agyalapi mirigy elülső lebenyében termelő nemi hormon. Férfiakban és a nőkben egyaránt szükséges a normál szexuális működéshez.

LH (luteinizáló hormon) - az agyalapi mirigy elülső lebenyében termelődő nemi hormon. Férfiak esetében a herék Leydig sejtjeiben serkenti a tesztoszteron termelődését. A hormon szintjének vizsgálata a meddőség lehetséges okának felderítését, az agyalapi mirigy és az ivarmirigyek rendellenességeinek kimutatását célozza.

Prolaktin - leginkább terhességi hormonként ismerik, ennek ellenére a férfiakban is termelődik kisebb mennyiségben. A megemelkedett prolaktin szint számos esetben pajzsmirigy alulműködésre utalhat, amely olyan kellemetlen tünetekkel társul, mint a meddőség, libidócsökkenés.

Tesztoszteron - a férfi here Leydig sejtjei termelik. Befolyásolja a spermiumok termelődését, a férfiak viselkedését, az izomzatuk és a csontjaik állapotát. A tesztoszteron hatására alakul ki a másodlagos nemi jelleg, de ezen kívül felel a járulékos nemi mirigyek, a prosztata és az ondóhólyag megfelelő működéséért.

SHBG - a máj által termelt transzport fehérje, mely a plazmában a tesztoszteron 60%-át megköti és szállítja. Alacsony és magas tesztoszteron szint mérésekor az SHBG mérése is javasolt. Az SHBG és tesztoszteron koncentrációból kiszámolható a biológiailag aktív hormon koncentráció.

Videókonzultáció szakorvossal

A laboreredmények andrológus által kerülnek kiértékelésre.

Eredményközlés: a vizsgálatok eredményeit e-mailben kapja meg, a spermaanalízis eredményét legkésőbb a vizsgálatot követő napon, a vérvételi eredményeket pedig a vérvételt követő 5 munkanapon belül. Ezt követően előzetes időpontegyeztetés után kerül sor a szakorvosi videókonzultációra.

A leleteit digitálisan archiváljuk, így azok bármikor gyorsan visszakereshetők és összehasonlíthatók az évek során elvégzett szűrővizsgálatok eredményei. A spermaanalíziskor készült mikroszkópos felvételeket is megőrizzük és amennyiben erre igényt tart az Ön rendelkezésére bocsájtjuk.

A spermaanalízist leggyakrabban a gyermekvállalási nehézségek felmerülésekor szokták ajánlani a férfiaknak, a mi célunk azonban az, hogy a vizsgálatra kerüljön sor a férfiak életében maximum 30 éves korukig. Egy preventív céllal igénybe vett spermaanalízis után kap egy átfogó képet a nemzőképességéről, ha szükséges, akkor szakorvosi segítséget időben igénybe vehet. A spermaanalízis eredménye tünetmentes, lappangó betegségekre is rámutathat, hiszen a férfiak esetében az örökítőanyag minősítése az általános egészségi állapotot is megmutatja.

A mintaadás alapesetben a helyszínen, intim, szeparált környezetben történik, azonban, ha ez bármely okból nem felelne meg, otthonról is hozható a minta bizonyos feltételek betartása mellett (1,5 órán belül, testhőmérsékleten szállítva kell beérnie a laboratóriumba a mintának).

Igen, amennyiben a nemzőképességét értékelő, komplex spermaanalízist szeretne igénybe venni, akkor azt helyszíni mintaadással teheti meg. Ha a lakhelyének távolsága megengedi, akkor van lehetőség otthoni mintaadásra, de ebben az esetben 1.5 órán belül, testhőmérsékleten (=36 fok) szállítva be kell szállítania a mintát a laboratóriumba.

A spermaanalízist igénybe vevő ügyfeleink részére készítettünk egy általános tájékoztatást, amiből megismerhetik a mintaadás, értékelés folyamatát, hogy magabiztosan, felkészülten érkezhessenek.

Természetesen, szakértő kollégáink minden esetben segítenek értelmezni az eredményeit, amennyiben eltérést tapasztalunk, azonnal felhívjuk a figyelmét arra vonatkozóan, illetve javaslatot teszünk a további teendőkkel kapcsolatban (pl. szakorvos felkeresése).

Fizetni a mintaadást követően szükséges, azonban lehetősége van előre is kifizetni azt bankkártás fizetéssel vagy átutalással. A helyszínen ezen kívül készpénzes fizetésre is van lehetőség.

Igen, mindegyik szolgáltatásunk elszámolható egészségpénztári számla terhére.