Nemzőképességi statisztikák

25 éve vehetik igénybe nálunk ügyfeleink a spermabanki szolgáltatásainkat

Az elmúlt években világossá vált, hogy a világon mindenhol a férfiak nemzőképességének rohamos csökkenése figyelhető meg. Mi magunk is tapasztaljuk ezt a drámai tendenciát, az alábbi statisztikai adatokkal szeretnénk bemutatni, hogy pontosan mi is az, amivel szemben állunk.

Intézetünkben megforduló donorjelöltek eredményei

A legszemléletesebben az Intézetünkben megforduló donorjelöltek eredményein mutatható be a csökkenő nemzőképesség jelensége, mint össztársadalmi probléma. A hozzánk érkező donorjelöltek fiatalok (18 és 35 év közöttiek), egészségesek, és az elmúlt években egyre többen jelentkeztek. Ennek ellenére jelentősen csökkent azok száma, akik a donorprogramban részt vehetnek, és a jelentkezők 80%-át arról kell tájékoztatnunk, hogy a mintája még az egészségügyi határértékeket sem éri el.

A KRIO Intézet kiemelt figyelmet fordít az edukációra!

Progresszív motilitás

A spermaminta egyik legfontosabb értéke a motilitás. Ennek nagymértékű csökkenése figyelhető meg a mintákban:

Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a férfiak, nők figyelmét arra, hogy ezek miatt a változások miatt már nem vehetik egyértelműnek, hogy a gyermekek fogantatása jó eséllyel megtörténik, amikor elhatározzák magukat a családalapítás mellett. A férfiak nemzőképességi szűrővizsgálatára sort kell keríteni maximum a 20-as éveik végén!

Spermaanalízis, nemzőképességi vizsgálat