Who jelentése szerint a világ felnőtt lakosságának 17,5%-a meddőséggel küzd

Szolgáltatásunkat minden egészséges férfinak ajánljuk, aki felelősen gondolkodik a jövőről és biztosítani akarja a családalapítás lehetőségét váratlan események bekövetkeztekor is.

Elolvasom

Állítsa meg az időt – lefagyasztva!

A Krio Intézet spermabanki szolgáltatása lehetőséget biztosít a férfiaknak arra, hogy saját hímivarsejtjüket eltárolják.

Lefagyasztva – élethosszig tartó termékenység

A jövőről való felelős gondolkodás mára az egyik legfontosabb eleme lett az életünknek. Ebbe természetesen az is beletartozik, hogy a családalapítás lehetőségét is szeretnénk felelősen megtervezni, kalkulálva a váratlan események bekövetkeztével is.

Már otthon is tud spermát adni, hála a Manfinity-nek

A KRIO Intézet Manfinity szolgáltatása Európában egyedülálló módon, forradalmian új megoldást kínál a saját célú spermium tárolására.

50 év alatt 62,3 százalékkal csökkent a férfiak spermiumszáma, és a helyzet egyre rosszabb lesz

A kutatók szerint a spermiumok száma és minősége is folyamatosan romló tendenciát mutat, ráadásul a csökkenés egyre gyorsul.

Menj biztosra, hogy egyszer te is apa lehess!

Minden ötödik, gyermeket tervező magyar pár küzd meddőséggel. A biztonsági spermatárolás kivételes lehetőség a férfiak számára.

Romlik a férfiak nemzőképessége – a spermabank a megoldás?

A férfiegészség hónapja apropóján a spermabank-szolgáltatást is nyújtó KRIO Intézet tudományos igazgatójával, Dr. Száraz Leonórával beszélgettünk, aki szerint a spermával kapcsolatban sokkal férfiasabb erény az előrelátás, mint a szemérmesség.

Drasztikusan csökken a férfiak termékenysége, minden 5. párt érint a meddőség

A férfi meddőség tabu téma, pedig a biológiai óra a férfiaknál is ketyeg. A biztonsági tárolás: a jövő kiszámíthatatlan, a gyermekvállalásnak nem kell feltétlenül annak lennie

A szexuális aktivitásoddal nyilván tisztában vagy és a nemzőképességeddel is?

Míg a nőknél általános gyakorlat, hogy rendszeresen járnak pl. nőgyógyászati vizsgálatokra megelőzési célból, addig a férfiak jellemzően csak akkor mennek orvoshoz, ha tényleg komoly gond van.

Mikor érdemes hímivarsejtet lefagyasztani?

Fontos lenne, hogy a daganattal diagnosztizált férfiakat még a kezelés előtt tájékoztassák arról, hogy ha a későbbiekben gyermeket szeretnének, akkor érdemes a még egészséges hímivarsejtjeiket lefagyasztatniuk.

Megőrizhető-e a férfiak nemzőképessége az onkológiai kezeléseket követően?

Ismert, hogy a daganatos megbetegedések, illetve az ezekre adott kezelések károsíthatják a férfiak nemzőképességét, és a legrosszabb esetben akár végleges meddőség is kialakulhat. Elérhető-e valahogyan, hogy egy daganatos megbetegedéssel diagnosztizált férfi a tumor kialakulása, illetve a kezelések után is képes legyen gyermeket nemzeni?

Hogyan hatnak a daganatok és a daganatellenes kezelések a férfiak nemzőképességére?

Cikkünkben összefoglaltuk, hogy maguk a daganatos betegségek miként károsítják a hímivarsejtképzést, és miként rontja a nemzőképességet a kemo-, illetve sugárterápia, valamint a különféle sebészeti beavatkozások.