Spermafagyasztás

Biztonsági tárolás csomagjaink tartalmazzák a WHO VI. szerinti spermaanalízist, az eredmény átfogó képet ad a nemzőképesség állapotáról. A minták az analízist követően azonnal fagyasztásra kerülnek, a legkiválóbb szakmai protokollt alkalmazva.

Egyetlen alkalommal adott ondó mintából akár tíz-tizenöt tárolási egység is fagyasztható, így az eltárolt mintával jó eséllyel több gyermek fogantatása is biztosítható.

Tárolás Komplex

216 000 Ft / 255 000 Ft

A csomag tartalmazza az analízis, fagyasztás és tárolás mellett az esetleges későbbi felhasználáshoz szükséges laborvizsgálatokat is: HIV, HBV, HCV, Lues szerológia

Spermaanalízis

Fagyasztás

Tárolás

Szerológia II.

Szakmai konzultáció

Tárolás Plusz

209 000 Ft / 248 000 Ft

A csomag tartalmazza az analízis, fagyasztás és tárolás mellett a tárolás feltételeként szolgáló alábbi kiegészítő szolgáltatásokat is: HIV, HBV, HCV, szerológia

Spermaanalízis

Fagyasztás

Tárolás

Szerológia I.

Szakmai konzultáció

Tárolás Alap

189 000 Ft / 228 000 Ft

A csomag tartalmazza az analízist, fagyasztást és tárolást. Ezen csomag választása esetén az alábbi leleteredmények utólagos bemutatása szükséges: negatív HIV, HBV, HCV, szerológia

Spermaanalízis

Fagyasztás

Tárolás

Szakmai konzultáció



Biztonsági tárolás csomagjainkat azoknak ajánljuk, akik a nemzőképességük vizsgálatán túl tároltatni is szeretnék a mintájukat esetleges későbbi felhasználás céljából. A tárolás történhet orvosi indikációval, szakorvosi javaslatra vagy egyéni elhatározásból, illetve tudatos életvitelből adódó döntés következményeként is. Az Intézetünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy felhívjuk a figyelmet a férfiak termékenységi válságára, bemutassuk nekik a fagyasztva tárolást mint a legegyszerűbb megoldást, amit a nemzőképességük megőrzéséért tehetnek.

Az analízis során a mintát alaposan megvizsgáljuk: meghatározzuk a spermiumok számát, alakját és elemezzük a sejtek mozgását is. A minták fagyasztását - több egységre bontva - programozott fagyasztógéppel végezzük, majd folyamatosan kontrollált körülmények között olyan alacsony hőmérsékleten tároljuk, hogy a sejtek gyakorlatilag nem öregszenek, így korlátlan ideig megőrizhetők. A fagyasztva tárolás az intézet budapesti laboratóriumában történik, így a minta bármikor rendelkezésére áll. A minta további sorsáról csak és kizárólag Ön dönt. A minta az Ön által választott időben és asszisztált reprodukciós központban használható fel.

A spermaanalízist leggyakrabban a gyermekvállalási nehézségek felmerülésekor szokták ajánlani a férfiaknak, a mi célunk azonban az, hogy a vizsgálatra kerüljön sor a férfiak életében maximum 30 éves korukig. Egy preventív céllal igénybe vett spermaanalízis után kap egy átfogó képet a nemzőképességéről, ha szükséges, akkor szakorvosi segítséget időben igénybe vehet. A spermaanalízis eredménye tünetmentes, lappangó betegségekre is rámutathat, hiszen a férfiak esetében az örökítőanyag minősítése az általános egészségi állapotot is megmutatja.

Az életkor előrehaladtával csökken a nemzőképesség a férfiak esetében is. Így az időben eltárolt, „fiatal és életerős” spermaminta későbbi családalapítási nehézség esetén azonnal felhasználható. A kitolódott gyermekvállalási kor és a sikertelen próbálkozásokkal, vizsgálatokkal eltelt idő után már valószínűleg nem tud majd hasonlóan jó mintát biztosítani a megtermékenyítéshez. Egy váratlan betegség, baleset természetesen hatással lehet a nemzőképességére is, legrosszabb esetben teljesen meddővé válhat. Élsportolók, veszélyes munkát végző férfiak esetében emiatt kifejezetten ajánlott a biztonsági tárolás lehetősége.

Amennyiben egy már meglévő betegségével kapcsolatban a szakorvosa felhívta a figyelmét a spermaminta tárolás fontosságára, várjuk Intézetünkben, ahol akár másnapra is tudunk időpontot adni!

A mintaadás alapesetben a helyszínen, intim, szeparált környezetben történik, azonban, ha ez bármely okból nem felelne meg, otthonról is hozható a minta bizonyos feltételek betartása mellett (1,5 órán belül, testhőmérsékleten szállítva kell beérnie a laboratóriumba a mintának).

Igen, amennyiben a nemzőképességét értékelő, komplex spermaanalízist szeretne igénybe venni, akkor azt helyszíni mintaadással teheti meg. Ha a lakhelyének távolsága megengedi, akkor van lehetőség otthoni mintaadásra, de ebben az esetben 1.5 órán belül, testhőmérsékleten (=36 fok) szállítva be kell szállítania a mintát a laboratóriumba.

Ha Önnek elsődleges célja nem a nemzőképesség megállapítása, illetve ha nem tud ellátogatni hozzánk, ajánljuk Otthoni mintaadó szettel igénybe vehető csomagunkat!

A spermaanalízist igénybe vevő ügyfeleink részére készítettünk egy általános tájékoztatást, amiből megismerhetik a mintaadás, értékelés folyamatát, hogy magabiztosan, felkészülten érkezhessenek.

Természetesen, szakértő kollégáink minden esetben segítenek értelmezni az eredményeit, amennyiben eltérést tapasztalunk, azonnal felhívjuk a figyelmét arra vonatkozóan, illetve javaslatot teszünk a további teendőkkel kapcsolatban (pl. szakorvos felkeresése).

Fizetni a mintaadást követően szükséges, azonban lehetősége van előre is kifizetni azt bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. A helyszínen ezen kívül készpénzes fizetésre is van lehetőség.

Igen, mindegyik szolgáltatásunk elszámolható egészségpénztári számla terhére.

Igen, erre is lehetőséget nyújtunk. Termékenység Megőrzés Programunk keretében a munkáltatóknak lehetőségük van juttatásként biztosítani a fagyasztva tárolás szolgáltatását.

A fagyasztott minták tulajdonképpen korlátlan ideig tárolhatóak. Fontos tudnia azonban, hogy a mintája felett csak és kizárólag Ön rendelkezhet (sem szülő, sem házastárs, sem meglévő gyermekeinek édesanyja, sem örököse nem!).

A saját mintáját bármikor kikérheti tőlünk, mi elszállítjuk belföldre és külföldre egyaránt. A szállítás díja Budapesten belül 20.000 Ft, országosan 40.000 Ft.

Kapcsolódó szolgáltatások