Társadalmi felelősségvállalás

Elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem mellett! A működésünk során kiemelt figyelmet fordítunk a papírmentes ügyintézésre, a helyes hulladékgyűjtésre, és a legújabb irányelvek megismerésére!

Hisszük, hogy az egészséghez és az egyenlőséghez való jog mindenkit, nemtől és szexuális irányultságtól függetlenül, megillet! A hozzánk forduló pácienseket egy segítőkész, nyitott, toleráns csapat várja!

Támogatói program
Kiemelt projektünk

A fiatalkorú, daganatos betegségben szenvedő fiatalemberek ivarsejtjének megőrzése

A KRIO Intézet Sejt- és Szövetbank Zrt. elkötelezett amellett, hogy társadalmi felelősségét gyakorolva segítse azokat, akik a leginkább rászorulnak. Ennek jegyében indítottuk el Támogatói Programunkat, mely lehetővé teszi minden 18 év alatti daganatos beteg fiatalember számára, hogy ivarsejtjeit térítésmentesen tárolhassa 5 évig.

A daganatterápiák célja mindig az, hogy a beteg egészsége helyreálljon. Sajnos azonban gyakran előfordul, hogy ezek a kezelések mellékhatásként a nemzőképesség átmeneti vagy végleges elvesztését okozzák. Ez nemcsak fizikai, de pszichológiai és érzelmi szempontból is jelentős terhet jelenthet a beteg számára, súlyosan érintve életminőségét és jövőbeli terveit.

A modern onkológiai kezeléseknek köszönhetően azonban egyre több fiatalkorú beteg gyógyulása válik lehetővé. Míg a családalapítás gondolata még nem feltétlenül merül fel a kezelések idején, a gyógyulás után a gyermekvállalás igénye újra az élet teljes értékű részévé válik.

A KRIO Intézet Támogatói Programja nemcsak az ivarsejtek fizikai megőrzését biztosítja, hanem a reményt és a lehetőséget is, hogy a fiatalok a jövőben vállalhassanak családot.