Az ivarsejttárolás folyamata

 • 1. Szerződéskötés

  Kössön kényelmesen, otthonában online szerződést vagy csak válogasson ajánlataink közül ide kattintva!

 • 2. Időpontfoglalás

  Telefonon: +36 1 211 3517 (hétköznapokon 8-16 óra között)

  FONTOS: Mintaadás előtt 3-5 napos önmegtartóztatás szükséges, így kérjük, ezt vegye figyelembe az időpontválasztásnál!

 • 3. Mintaadás

  Intézetünkben intim, szeparált környezetben a férfiak maszturbáció útján nyerik ondó mintájukat egy steril mintavételi edénybe. A mintaadás előtt a 3-5 napos önmegtartóztatás betartása szükséges, mert az ennél rövidebb idő a spermiumok számára, míg a hosszabb idő a spermiumok mozgására van negatív hatással.

  Mintaadás otthon: Lehetőség van arra, hogy otthon adott minta kerüljön analízisre, fagyasztásra és tárolásra, amelynek feltétele, hogy a minta gyűjtése steril edényben (pl. gyógyszertárban kapható vizeletgyűjtő pohárban) történjen. A mintát másfél órán belül intézetünkbe kell szállítani, végig testmelegen (pl. belső zsebben) megfelelő hőmérsékleten tartani, átadáskor eredetét aláírással igazolni.

  FONTOS: Otthoni mintaadás esetén is kell időpontot foglalni, hogy laboratóriumunk felkészülhessen a minta fogadására. Kérjük, csak abban az esetben válassza az otthoni mintaadást, amennyiben másfél órán belül biztosan beérkezik vele laboratóriumunkba (1026 Budapest, Kelemen László utca 12.).

 • 4. Spermaanalízis

  Az analízis során a mintát alaposan megvizsgáljuk: meghatározzuk a spermiumok számát, alakját és elemezzük a sejtek mozgását is.

 • 5. Fagyasztás

  A minták fagyasztását - több egységre bontva - programozott fagyasztógéppel végezzük, majd folyamatosan kontrollált körülmények között olyan alacsony hőmérsékleten tároljuk, hogy a sejtek gyakorlatilag nem öregszenek, így korlátlan ideig megőrizhetők.

 • 6. Tárolás

  A fagyasztva tárolás az intézet budapesti laboratóriumában történik, így a minta bármikor rendelkezésére áll.

 • 7. Felhasználás

  A minta további sorsáról csak és kizárólag Ön dönt. A minta az Ön által választott időben és asszisztált reprodukciós központban használható fel.