WHO 2023-as jelentése a nemzőképesség romlásáról, mint globális trendről

A WHO új jelentése szerint rengeteg embert érint a meddőség élete során. A világ felnőtt lakosságának körülbelül 17,5%-a, azaz minden 6. ember meddőségben szenved.

Az új becslések szerint a meddőség 17,8 százalék gyakorisággal található meg a magas jövedelmű országokban, és nagyon hasonló mértékben, 16,5 százalék gyakorisággal az alacsony és közepes jövedelmű országokban. Ez alapján megállapítható, hogy a probléma globálisan jelen van.

Szolgáltatásunkat minden egészséges férfinak ajánljuk, aki felelősen gondolkodik a jövőről és biztosítani akarja a családalapítás lehetőségét váratlan események bekövetkeztekor is.

A jelentés feltár egy fontos igazságot: a meddőség nem tesz különbséget. Az érintettek aránya azt mutatja, hogy ki kell terjeszteni a termékenységi ellátáshoz való hozzáférést, és biztosítani kell, hogy ez a kérdés többé ne kerüljön háttérbe az egészségügyi kutatásban és szakpolitikában, hogy biztonságos, hatékony és megfizethető módok álljanak rendelkezésre a szülővé váláshoz azok számára, akik ezt keresik.

- mondta Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója

A meddőség a férfi vagy női reproduktív rendszer betegsége, amelyet a rendszeres, védekezés nélküli szexuális együttlét 12 hónapos vagy hosszabb ideje utáni sikertelensége határoz meg. Jelentős szorongást, megbélyegzést és pénzügyi nehézségeket okozhat, befolyásolva az emberek mentális és pszichoszociális jólétét.

A nemzőképesség szűrése elengedhetetlen minden felnőtt számára! A férfiak ezt a szűrést akár orvosi vizsgálat nélkül, egy spermavizsgálattal elvégeztethetik, ami teljesen fájdalommentes, és maximum 1 órát vesz igénybe.