Spermabanki szolgáltatás, mint versenyelőny

A munkaerőpiac folyamatosan változik,de a megfelelő munkaerő megszerzése és a legjobbak megtartása a kereslet és a kínálat ingadozása közepette is az egyik legfontosabb feladat a HR szakemberek számára. A vonzó juttatási rendszer kidolgozása közben sok lehetőség felmerül. Egyre gyakrabban kerülnek be a kínálatba az egészséges életmódot támogató és a családosokat célzó programok is.

Frusztrált munkatársak

A mai munkaerőpiacon a 40 év alatti munkavállalók a legkelendőbbek. Éppen ők, akik a karrierépítés mellett a családalapítás fázisában vannak. A családok fontosságát a munkaadók is elismerik, és különböző formákban segítik a családos kollégákat. De mi van azokkal, akiknél “nem jön össze” a gyerek? Természetesen akadnak olyanok is, akik tudatosan nem akarnak gyereket, de minden 5. párnál felmerül a meddőség lehetősége, ami lehet átmeneti, de sajnos gyakran végleges. A sikertelen “kísérletek” miatti feszültség, az egymás hibáztatása, majd a meddőség okainak kivizsgálása sok frusztrációval jár, ami rengeteg energiát von el és még több időt igényel, növelve a munkából való kiesést. Mindez természetszerűleg kihat a munkavégzés hatékonyságára is. 

A meddőség növekvő veszélye

Míg korábban a meddőség okát rendszerint a nőknél keresték, a tudomány mára bebizonyította, hogy a terméketlenséget ugyanolyan gyakorisággal okozzák a férfiak és a nők. Meddőség egyik fő oka a gyerekvállalás idejének a kitolódása. Míg néhány évtizeddel ezelőtt természetesnek számított, hogy a fiatal párok a 20-as éveik elején vágtak bele a gyerek-projektbe, addig mára ez a karrier, a nagyobb szabadság, az anyagi körülmények megteremtése és a társadalmi szokások átalakulása miatt a 30-as évekre tolódott ki, de már az sem számít különlegességnek, ha valaki a negyedik X táján vállal gyereket. Az emberi szervezet azonban nincs tekintettel az átalakult szokásokra, az idő előrehaladtával a termékenység egyre csökken - nemcsak a nőké, hanem a férfiaké is.

Veszélyben a férfiak

A WHO, az ENSZ egészségügyi szervezete átfogó vizsgálatot indított a férfiak nemzőképességének alakulásáról. Az évről évre romló adatokat a következő fő okokra vezetik vissza.

· dohányzás

· alkoholfogyasztás

· élsport

· speciális munkakörülmények

· környezeti hatások, stressz

· szűk alsónadrág

· artós gyógyszerhasználat

· forró fürdő

· andrológiai eltérések

· elhízás

(Természetesen vannak, akik a lista több pontjában is érintettek.)

Megoldás: a termékenység megőrzése

Miért ne tudna egy férfi még akkor gondoskodni a jövőjéről, amikor még csúcsformában van?

A jó minőségű sperma lefagyasztása és professzionális tárolása, vagyis a spermabank a férfiak számára lehetőséget ad arra, hogy a tárolt sperma minta később bármilyen asszisztált reprodukciós kezelésben felhasználható legyen.

Spermabanki szolgáltatás, mint juttatás

Termékenységi program, mint juttatás? Elsőre talán meglepőnek tűnhet, de hát ez is egy ugyanolyan, a dolgozók jóllétét támogató elem, mint a cafeteria többi, megszokott része.

A dolgozó, aki megszabadul a meddőségtől való félelmétől, nyugodtan tolhatja későbbre a családtervezést, a felesleges feszültségektől megszabadulva dolgozhat, jobban teljesít.

Még nem mondható el, hogy a spermabanki szolgáltatás ugyanolyan népszerű juttatás lenne, mint egy wellness hétvége, vagy egy orvosi szűrővizsgálat, de a tapasztalatok nagyon kedvezőek, egy korábbi kutatás szerint már az 500 főnél több embert foglalkoztató cégek 31 százalékánál szerepel ilyen szolgáltatás a juttatások között. Ha figyelembe vesszük, hogy ez az adat 2018-ból származik, és az előző, 2016-es vizsgálathoz képest 7 százalék növekedést mutat, egyértelműen látható, hogy a jó nyomon járunk.

Amikor a munkaadó a spermabanki szolgáltatást is a választható juttatások közé teszi, fontos dolgozói réteget szólít meg, miközben önmagát is az innovatív munkaadók közé helyezi.

Többszörösen is jól jár a munkaadó, ha a termékenységi programokat támogatja.