Nem mindegy, milyen módszerrel történik a spermaanalízis!

Egyre több esetben szembesülünk azzal, hogy a hozzánk érkező férfi páciensek megtévesztő analíziseredménnyel rendelkeznek. Amennyiben a nemzőképesség megállapítására vonatkozó sperma vizsgálat nem a legszigorúbb szakmai előírásokat követi, az eredmény félrevezető lehet. Jelen esetben a fals eredmény akár olyan következménnyel is járhat, hogy mesterséges megtermékenyítés során felhasználásra alkalmatlannak ítélik meg a férfi hímivarsejt mintáját, emiatt donorminta felhasználását javasolják. Azonban, ha a nemzőképességi vizsgálat olyan laboratóriumban történik, ami a WHO VI. kéziköny - egyébként rendkívül kötött - protokollját követi, valamint a QuaDeGa féléves körelemzéseinek segítségével monitorozza ennek pontos alkalmazását, biztos lehet benne, hogy az analízis eredménye pontos és szakszerű lesz!

Az andrológus szakorvosok és a meddőségi specialisták a spermaanalízis eredményét akkor fogadják el a nemzőképesség megítéléséhez, ha a WHO VI. protokoll szerint történik a vizsgálat. A kizárólag számítógépes analízisre hagyatkozó vizsgálatok jelenleg sajnos még nem adnak pontos képet a férfi nemzőképességéről, mert az ondó minta számos tulajdonságát nem vizsgálják és csak az ivarsejtek koncentrációját, életképességét és mozgékonyságát minősítik.

A klasszikus mikroszkópos analízis, illetve a szakképzett, tapasztalt biológus csapat óriási hozzáadott értékkel rendelkezik a nemzőképességi vizsgálat során!

A KRIO Intézetben ehhez minden adott, magasan képzett biológus csapatunkkal a mintákat WHO VI. kézikönyv szerint analizáljuk.