Üdvözöljük a KRIO Intézet
az első hazai spermabank oldalán!

Intézetünk általunk kivizsgált magyar donorok és az egyik európai uniós sejtbank (European Spermbank) által kivizsgált anonim donorok hímivarsejtjeit adja ki asszisztált reprodukciós eljárásokhoz. A donorok kötelező egészségügyi szűrővizsgálatai kielégítik az európai uniós és a magyar sejtbankokra vonatkozó előírásokat.

Intézetünk a felsorolt IVF centrumokba szállít donor mintát:

 • Kaáli Intézetek - Budapest, Győr, Miskolc, Szeged, Debrecen
 • Semmelweis Egyetem - ARO, ARC, Budapest
 • Szent János Kórház és Észak-Budai Egyesített Kórházak Budai Meddőségi Centrum, Budapest
 • Dévai Intézet - Sterilitás Eü. Ellátó Kft., Budapest
 • Forgács Intézet, Budapest
 • Róbert Magánkórház, Budapest
 • Reprosys Termékenységi Központ, Budapest
 • Versys Humán Reprodukciós Intézet, Budapest
 • Debreceni Egyetem – ARC, Debrecen
 • Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház, Kaposvár
 • Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Pécs
 • Pannon Reprodukciós Intézet, Tapolca

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot a donor spermium vásárlás kapcsán.

Gyakran ismételt kérdések

A donor hajszínét, szemszínét, testmagasságát, testsúlyát, vércsoportját, nemzetiségét, a rasszok szerinti besorolását (kizárólag kaukázusi/európai rassz); valamint azoknak laboratóriumi vizsgálatoknak a listáját, amelyeken a donor a kivizsgálása során átesett.

Megértjük, hogy többet szeretnének tudni, de a magyar szabályozás nagyon szigorú és csak a legfontosabb külső testi jegyek megadását engedélyezi az anonim donorról.

Természetesen lehet, ha még megtalálható a készletünkben vagy még elérhető a dán bankban.

A minta egy asszisztált reprodukciós beavatkozásra (inszemináció vagy lombik (IVF) elegendő.

Választani csak a már behozott mintákból lehet.

Egy minta vásárolható és nincs lehetőség arra, hogy a minta lefoglalásra kerüljön.

Igen, természetesen.

Donor minta kiválasztása az ún. donor adatlapok alapján történik, amiken a korábban felsorolt tulajdonságok és vizsgálatok szerepelnek (ld. 1. válasz).

Amennyiben a jövendő szülők ismerik a vércsoportjukat, akkor érdemes arra is figyelni, hogy a választott donor vércsoportja hasonló legyen.

A minta kiválasztása és a szerződéskötés történhet személyesen vagy on-line.

Amennyiben személyesen jönnek/jön el hozzánk, akkor szükséges előtte időpontot egyeztetni, hogy kollégánk biztosan rendelkezésre álljon. A szerződéskötés kb. másfél órát vesz igénybe. Személyes szerződéskötésre a meddőségi centrum által kiállított ún. kikérő nyilatkozattal - B/1 nyomtatvány – kell érkezniük. (A nyomtatványt az IVF centrum közvetlenül is eljuttathatja számunkra.)

Ebben az esetben először a kikérő nyilatkozatot (B/1. nyomtatvány) kell elküldeni nekünk a donor@krio.hu címre. Ezt megteheti Ön vagy az IVF centrum is e-mail-ben, szkennelt vagy fotózott mellékletként.

A szerződéskötéshez szükséges személyes adatokat formanyomtatványon kérjük el, majd az elkészített szerződést e-mailben/postai úton küldjük ki és aláírás után e-mail-ben/postai úton kérjük vissza.

A donorok adatlapjait e-mailben küldjük el.

A minta kiválasztásához szükség lesz az IVF centrum kikérő nyilatkozatára (B/1. nyomtatvány), amivel csak azok az IVF centrumok rendelkezhetnek, akikkel korábban együttműködési megállapodást kötöttünk donor hímivarsejtek kiadására (ld. a korábban felsorolt IVF centrumok).

A B/1. nyomtatvány arról ad információt számunkra, hogy mikorra tervezik a minta felhasználását. Az itt megadott időpont előtti 30 napban lehet mintát választani és szerződést kötni.

Az elérhető minták pontos száma az igények függvényében változik. Törekszünk arra, hogy folyamatosan fenntartsuk a választás lehetőségét ügyfeleink számára.

Várólista nincs. Azonnal tud a minták közül választani és szerződést kötni, ha a B/1 nyomtatvány megadott tervezett felhasználási időpont előtti egy hónapon belül van.

Egy asszisztált reprodukciós beavatkozásra elegendő donor minta díja 185.000 forint, ami tartalmazza a budapesti szállítás díját is. Vidéki IVF centrumba történő szállítás esetén a szállítás díja 28.000 forint.

A fizetés az intézetben történhet bankkártyával, illetve a szerződéskötést követő 5 napon belül átutalással, ami egészségpénztári számlára elszámolható.

A szállítás időpontját az IVF centrum által a B/1 nyomtatványon megadott várható felhasználási időponthoz igazítjuk, amiről Intézetünk egyeztet az IVF centrummal és megszervezi a minta szállítását.