Üdvözöljük a KRIO Intézet
az első hazai Spermabank és Férfi Egészségközpont oldalán!

Intézetünk általunk kivizsgált magyar donorok és az egyik európai uniós sejtbank (European Spermbank) által kivizsgált anonim donorok hímivarsejtjeit adja ki asszisztált reprodukciós eljárásokhoz. A donorok kötelező egészségügyi szűrővizsgálatai kielégítik az európai uniós és a magyar sejtbankokra vonatkozó előírásokat.

Intézetünk a felsorolt IVF centrumokba szállít donor mintát:
 • Dunamenti REK Reprodukciós Központ - Központi telephely (Istenhegyi út)
 • Dunamenti REK Reprodukciós Központ - BMC telephely
 • Dunamenti REK Reprodukciós Központ - Dévai Intézet telephely
 • Dunamenti REK Reprodukciós Központ - Forgács Intézet telephely
 • Dunamenti REK Reprodukciós Központ - Róbert Károly telephely
 • Dunamenti REK Reprodukciós Központ - Pannon telephely, Tapolca
 • Dunamenti REK Reprodukciós Központ - Győri telephely
 • Dunamenti REK Reprodukciós Központ - Dr. Domány Sándor telephely, Kaposvár
 • Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Baross utcai részleg - Asszisztált Reprodukciós Osztály (SE ARO)
 • Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika - Asszisztált Reprodukciós Centrum (SE ARC)
 • Szegedi Tudományegyetem Reprodukciós Medicina Intézet
 • Debreceni Egyetem Klinikai Központ - Asszisztált Reprodukciós Centrum
 • Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Édesanyák úti Reprodukciós Központ
Kapcsolat

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot a donor spermium vásárlás kapcsán.

Gyakran ismételt kérdések
A donor hajszínét, szemszínét, testmagasságát, testsúlyát, vércsoportját, nemzetiségét, a rasszok szerinti besorolását (kizárólag kaukázusi/európai rassz); valamint azoknak laboratóriumi vizsgálatoknak a listáját, amelyeken a donor a kivizsgálása során átesett.

Megértjük, hogy többet szeretnének tudni, de a magyar szabályozás nagyon szigorú és csak a legfontosabb külső testi jegyek megadását engedélyezi az anonim donorról.

Természetesen lehet, ha még megtalálható a készletünkben vagy még elérhető a dán bankban.


A minta egy asszisztált reprodukciós beavatkozásra (inszemináció vagy lombik (IVF) elegendő.

Választani csak a már behozott mintákból lehet.

Egy minta foglalható és nincs lehetőség arra, hogy egyszerre több minta lefoglalásra kerüljön.

Igen, természetesen.

Donor minta kiválasztása az ún. donor adatlapok alapján történik, amiken a korábban felsorolt tulajdonságok és vizsgálatok szerepelnek (ld. 1. válasz).

Amennyiben a jövendő szülők ismerik a vércsoportjukat, akkor érdemes arra is figyelni, hogy a választott donor vércsoportja hasonló legyen.

A minta kiválasztása és a szerződéskötés elsősorban online történik, személyesen csak kivételes esetben, előre egyeztetett időpontban van rá lehetőség.


Amennyiben személyesen jönnek/jön el hozzánk, akkor szükséges előtte időpontot egyeztetni, hogy kollégánk biztosan rendelkezésre álljon. A szerződéskötés kb. másfél órát vesz igénybe. Személyes szerződéskötésre a meddőségi centrum által kiállított ún. kikérő nyilatkozattal - B/1 nyomtatvány – kell érkezniük. (A nyomtatványt az IVF centrum közvetlenül is eljuttathatja számunkra.)

Ebben az esetben először a kikérő nyilatkozatot (B/1. nyomtatvány) kell elküldeni nekünk a donor@krio.hu címre. Ezt megteheti Ön vagy az IVF centrum is e-mail-ben, szkennelt vagy fotózott mellékletként.

Ennek beérkezése és a Minta kiválasztása után kiküldünk Önöknek egy linket, amin keresztül a szerződés gyorsan és kényelmesen online megköthető. A szerződést emailen kapják meg tőlünk.


A minta kiválasztásához szükség lesz az IVF centrum kikérő nyilatkozatára (B/1. nyomtatvány), amivel csak azok az IVF centrumok rendelkezhetnek, akikkel korábban együttműködési megállapodást kötöttünk donor hímivarsejtek kiadására (ld. a korábban felsorolt IVF centrumok).

A B/1. nyomtatvány arról ad információt számunkra, hogy mikorra tervezik a minta felhasználását. Az itt megadott időpont előtti 30 napban lehet mintát választani és szerződést kötni.


Az elérhető minták pontos száma az igények függvényében változik. Törekszünk arra, hogy folyamatosan fenntartsuk a választás lehetőségét ügyfeleink számára.


Várólista nincs, mininális várakozási idő ügyfélszámtól függően előfordulhat. Ideális esetben a tervezett szállítási idő előtt 2-3 héttel érdemes jelentkezniük nálunk, ekkor tudnak a minták közül választani és szerződést kötni, ha a B/1 nyomtatvány megadott tervezett felhasználási időpont előtti egy hónapon belül van.


Egy asszisztált reprodukciós beavatkozásra elegendő donor minta díja magyar minta esetén 195.000 Forint, dán minta esetén 280.000 Forint, ami tartalmazza a budapesti szállítás díját is. Vidéki IVF centrumba történő szállítás esetén a szállítás díja 40.000 Forint


A szerződéskötést követően 5 napon belül online bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. A szolgáltatás teljes díja elszámolható egészségpénztári számlára.


A szállítás időpontját az IVF centrum által a B/1 nyomtatványon megadott várható szállítási időponthoz igazítjuk, amiről Intézetünk egyeztet az IVF centrummal és megszervezi a minta szállítását.